Vlees en vis

Vlees

kippesoep met groenten

Kippesoep met veel groenten. Biologische soepkip langzaam laten uitkoken. Pas aan het eind groenten toevoegen.

5 Candida dieet tips over Vlees:

  1. Verse stukken vlees zijn vrij van suikers en schimmels. Vlees is vullend en voedzaam, terwijl het de groei van Candida beperkt.

  2. Eet alleen vers en biologisch vlees. Biologisch vlees is vrij van antibiotica. Veel mensen met Candida in de darmen hebben schade geleden aan de darmflora door antibiotica. Het is beter om producten van gezonde dieren te gebruiken. Bovendien is het goed voor het milieu en goed voor de dieren, die op biologische boerderijen een natuurlijkere leven kunnen leiden.

  3. Bewerkt vlees zoals boterhamworst, spek en rookworst, is vaak opgeladen met dextrose nitraten, sulfaten en suikers. Biologische spek kan geschikt zijn.

  4. Gerookte of vacuĆ¼m verpakt vlees worden ook best vermeden. ‘Aged’ biefstuk kan beter ook weggelaten worden. Mogelijk bevatten deze producten mycotoxinen.

  5. De meeste Atkins dieet recepten zullen ook redelijk goed werken voor een Candida dieet.

Onderstaande soorten vlees zijn geschikt voor de Candida dieet.

  • Vers rundvlees
  • Kip
  • Lam
  • Kalkoen
  • Wild
  • Eieren (Die zetten we hier in de rij voor het gemak, overige zuivel producten zijn al besproken met het onderwerp probiotica). Eieren zijn ook een bron van gezonde glyconutrients.

Vis

3 Candida dieet tips over vis:

  1. Wilde zalm en sardines bevatten wel verontreinigingen uit de oceaan, maar in veel lagere hoeveelheden dan andere schaal-en schelpdieren.

  2. Alleen een paar keer per week vis consumeren.

  3. Vis vers of op olie of water eten. Dus niet gedroogd.

Geschikte soorten vis:

  • Ansjovis
  • Haring
  • Sardines
  • Wilde zalm


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *