Candida test aanvragen

Vraag een laboratorium Candida test aan op darmklachten.nl

Bij chronische klachten is het essentieel de oorzaak op te sporen. De beste manier om zeker te zijn of er wel of niet sprake is van een Candida (albicans) begroeiing, is een medische test laten uitvoeren door een laboratorium. Een (mogelijk onverwachte) meerwaarde van een onderzoek naar candida door een erkende laboratorium, is het feit dat bij veel mensen geen sprake is van candidainfectie: er kan dan gericht naar de oorzaak van klachten gezocht worden, en hoeft geen aandacht meer besteed te worden aan candida.

Candida is een groep van giftige gist-achtige micro-organismen (Candida albicans is de meest voorkomende).

Samen met veel andere micro-organismen, leeft Candida in de menselijke mond, keel, darmen en geslachtsorganen / urinewegen van mensen. Onder normale omstandigheden kunnen gisten bij 80% van de menselijke bevolking aanwezig zijn zonder schadelijke gevolgen. Wanneer de darmen in balans zijn, kan een kleine hoeveelheid Candida geen kwaad, de gisten worden onder controle van door een rijk en dynamische samenleving van bacteriën en andere micro-organismen.

Wanneer het de darmflora niet lukt op natuurlijke wijze de candida gist bevolking onder controle te houden in de / maag-darmkanaal, treedt “begroeiing” op. Begroeiing is een ongecontroleerde vermenigvuldiging van gistcellen, wat leid tot verschillende symptomen die gewoonlijk Candidiasis of gewoon Candida heten.

Candidiasis beïnvloed verschillende organen. Veel voorkomende voorbeelden van Candida infectie zijn vaginitis; vulva huiduitslag, voetschimmel, jeuk, luieruitslag, spier-en gewrichtspijn, pijnlijke keel, tintelingen, nier-en blaasontstekingen, infecties van de nagel , rectum, en andere huidplooien, effecten in het maagdarmkanaal (constipatie, diarree, colitis, buikpijn, gas, opgezette buik, en maagzuur), depressie en zelfs diabetes.

Bij gezonde mensen personen (wiens immuunsysteem normaal functioneert), waneer een warme, vochtige deel van het lichaam blootgesteld wordt is gevoelig voor infectie. Deze infectie is meestal oppervlakkig, en een goede behandeling leidt in principe tot volledig herstel. Bij ongezonde mensen (met een immuunsysteem die verzwakt is door ziekte of behandeling), kunnen meer ernstige systemische ziekten voorkomen.

Darmparasieten

Vaak hebben mensen met typische ‘Candida-klachten’ – een opgezette buik, gasvorming en brijachtige zure ontlasting – geen gisten maar een besmetting met Blastocystis hominis. Infectie met deze parasiet komt nog vaker voor dan een belasting met Candida. Mensen met darmparasieten hebben veel vaker Candida dan mensen zonder darmparasieten. In sommige gevallen maken de darmparasieten het onmogelijk voor het lichaam om de gisten af te kunnen weren.

Op darmklachten.nl en parasiet.com kunnen ook onderzoeken worden aangevraagd om de veel voorkomende darmparasieten te diagnosticeren.3 Responses to Candida test aanvragen

 1. Linda de Marrocos says:

  Beste heer/mevrouw,

  Graag wil ik naar aanleiding van jullie website weten wat de kosten zijn voor een Candida test?

  Ik hoor graag uw antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Linda de Marrocos

  • admin says:

   Een laboratorium onderzoek naar Candida soorten en schimmels kost 39 euro. Terwijl dit ongeveer het dubbele kost van een zelftest, is het voordeel ook dat de hoeveelheden Candida ook worden gemeten. De hoeveelheid Candida in de darmen wordt uitgedrukt in cellen per gram ontlasting.

 2. karin says:

  Wat zijn de kosten van een candida test?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *